Biografi

Rikard Björk är skådespelare och musikalartist utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Han har studerat teaterpedagogik vid Wendelsbergs teater- och skolscen och teatervetenskap vid Göteborgs universitet.

På vita duken gjorde Rikard sin långfilmsdebut som huvudrollsinnehavare i
Jävla pojkar 2011. Där spelade han den unge Simon som sliter med sina föräldrar, spelade av Jacob Nordenson och Marika Lagercrantz. Sedan dess har vi kunnat se honom i Beck, Morden i Sandhamn, Johan Falk, Svart kung, I Am Reva, Mordet och Origin. Härnest medverkar han i andra säsongen av SVT:s dramasatsning Vår tid är nu.

Rikard är brett engagerad såväl som talteater som musikal och dubbning. På Uppsala stadsteater sågs han 2012 porträttera Otto Hallberg, en av Sveriges genom tiderna mest notoriska nazister i pjäsen 4 dagar i april av Magnus Alkarp i regi av Sara Cronberg. På Wermland Operas spelade han 2015 Frankie Epps i sverigepremiären av Parade och på samma scen såg vi honom 2017 i
Les Misérables som revoltledaren Enjolras. Les Misérables är också samma uppsättning som Rikard inledde sin karriär med 2000 på Göteborgsoperan i rollen som Gavroche. Till operan har han med jämna mellanrum återvänt i ett tiotal produktioner – senast i musikalen Sunset Boulevard 2010.